مدیریت مراجع با سیتاوی
آیا تمایل دارید که فرایند تحقیق و نوشتن مقاله یا پایاننامه را تسریع کنید؟ آیا میخواهید در مدیریت مقالهها و کتابها و سازماندهی دانش ماهر شوید؟ آیا بهدنبال این هستید که کتابشناسیهایی حرفهای و یکدست ایجاد کنید؟
اگر پاسختان به هرکدام از پرسشهای بالا مثبت است، این دوره به درد شما میخورد.
نرمافزار سیتاوی (Citavi) ابزاری منحصربهفرد و کمنظیر برای رفرنسنویسی و مدیریت مراجع است. اگر پژوهشگر یا دانشجو یا نویسندهاید، خوب میدانید که مدیریت مراجع، سازماندهی یادداشتها و در نهایت تدوین مقاله و رساله و پایاننامه چه کار پرزحمت و پردستاندازی است. در این مسیر به ابزاری نیاز دارید که کمکدستتان باشد و از دغدغههایتان کم کند. نرمافزار سیتاوی دقیقاً برای همین منظور طراحی شده است.
در دورۀ «مدیریت مراجع با سیتاوی» نحوۀ کار با نرمافزار بهروز، جامع و کاربرپسند سیتاوی را یاد میگیرید. سیتاوی راهکاری جامع برای رفرنسدهی با این مزایاست:
- کارآمد: با سیتاوی میتوانید در پایگاههای داده، کاتالوگها و وبسایتها جستوجو کنید و اطلاعات کتابشناختی را از منابع مختلفی وارد نرمافزار کنید. افزون بر این، سیتاوی ابزارهای متنوعی برای سازماندهی مراجع در اختیارتان میگذارد. همچنین میتوانید روی فایل پیدیاف مراجع خود حاشیه بنویسید، قسمتهای مهم را هایلایت کنید، روی فایل یادداشت بگذارید یا مراجع را به ایدههای خودتان متصل کنید. سیتاوی کار نوشتن متن مقاله و پایاننامه و درج کتابشناسی را تسهیل میکند.
- فراگیر: به کمک سیتاوی میتوانید منابع استدلالهای اصلی و یافتههای خودتان را ثبت کنید و گسستها و خلأهای موجود در متن خودتان را شناسایی کنید. در سیتاوی منابع خود را بر اساس معیارهای مختلفی مانند کلیدواژه، مقوله، گروه یا نقلقول فیلتر و مرتب و گروهبندی کنید. همچنین میتوانید ساختار و پیشرفت پروژۀ خود را با جدولها و نمودارهایی نشان دهید.
- متنوع: سیتاوی از بیش از دههزار شیوهٔ استنادی از جمله APA، MLA، Chicago و Turabian پشتیبانی میکند. همچنین در صورت لزوم میتوانید سبک ارجاعدهی مختص خودتان را بسازید یا حتی از تیم سیتاوی کمک بگیرید. سیتاوی با واژهپردازهای رایج مانند مایکروسافت ورد (Word) و لیبرهآفیس (LibreOffice Writer) سازگار است و فقط با چند کلیک میتوانید نقلقولها و کتابشناسیها را از این اسناد به فایل اصلی خودتان وارد کنید.
سیتاوی (Citavi) هم به کار فریلنسرها و دانشجوها و پژوهشگرهای مستقل میآید و هم مناسب محققانی است که تیمی کار میکنند و میخواهند بدون نگرانی دربارۀ مسائل و جزئیات فنی، فقط بر تحقیق و نوشتن و پیشبرد پروژه تمرکز کنند.
البته سیتاوی صرفاً برنامهای برای مدیریت مراجع و رفرنسنویسی نیست؛ بلکه فراتر از آن، ابزاری برای مدیریت دانش موجود در منابع و متون مختلف است. این دوره نیز فراتر از آموزش نحوۀ کار با سیتاوی است: راهنمایی جامع است که کمکتان میکند اهداف تحصیلی و شغلی خود را به بهترین و درستترین شکل محقق کنید. آموزش سیتاوی را از همین امروز شروع کنید تا ببینید روند نگارش پژوهش و پایاننامهتان چقدر تسهیل خواهد شد.
در نهایت، اگر دوست دارید دربارۀ سایر نرمافزارهای رفرنسدهی بیشتر بدانید و دورنمایی از ویژگیهای هر کدام به دست آورید، پیشنهاد میکنیم وبینار رایگان آشنایی با نرمافزارهای مدیریت مراجع را هم نگاه کنید.
بعضی از سرفصلهایی که در این دوره یاد میگیرید:
- نحوۀ وارد کردن مراجع به سیتاوی
- شیوههای سازماندهی مراجع
- روشهای تحلیل مراجع
- راهکارهای سازماندهی دانش
- نحوۀ نگارش و تدوین مقاله و پایاننامه
این دوره به چه شکلی برگزار میشود؟
با ثبتنام در این دوره، وارد یک مسیر آموزشیِ تعاملی و پروژهمحور میشوید که شامل اینهاست: ویدئوهای باکیفیت و حسابشده، درسهای آنلاین رفع اشکال، تمرین، مثال و فایلهای تکمیلی. از لحظۀ ثبتنام، به محتوای دوره دسترس دارید و میتوانید درسها را یکییکی ببینید و یاد بگیرید و پیش بروید. هرجا هم سؤالی داشتید، میتوانید برای مدرس یادداشت بگذارید یا در جلسۀ رفع اشکال آنلاین شرکت کنید.
با ثبتنام در دورۀ «مدیریت مراجع با سیتاوی» چه مزایایی دریافت میکنم؟
- دسترسی آنی و دائمی به محتوا و ویدئوهای دوره
- فایلهای تمرینی و تکمیلی هر درس که پایین همان درس قرار دارد
- امکان طرح سؤال از مدرس بهصورت نوشتاری
- امکان شرکت در جلسههای آنلاین رفع اشکال
این دوره به درد چهکسانی میخورد؟
- پژوهشگرانی که با یادداشتبرداری از متون علمی سروکار دارند
- دانشجویان مقاطع کارشناسی ارشد و دکترا که درصدد نوشتن پایاننامه هستند
برای پیوستن به دورهٔ «مدیریت مراجع با سیتاوی» چهچیزهایی باید بلد باشم؟
این دوره هیچ پیشنیاز خاصی ندارد بهجز داشتن کامپیوتر، دسترسی به اینترنت، و داشتن یک نرمافزار واژهپرداز مانند وُرد. بااینحال، اگر اطلاعات اولیهای دربارۀ روشهای تحقیق و انواع شیوههای استناددهی داشته باشید، بهرۀ بیشتری از این دوره خواهید برد. همچنین باید یک حساب کاربری شخصی در سیتاوی ایجاد کنید.
برنامۀ درسی
سؤالهای پرتکرار
نظرها دربارۀ این دوره
برای ثبت نظر لطفاً وارد حساب کاربریتان شوید.
برخلاف پیدیافهای انگلیسی که سیتاوی متن را بهسهولت تشخیص میدهد، برای پیدیافهای فارسی متأسفانه امکان درج خودکار نقلقول مستقیم وجود ندارد. همچنین، در برخی از مواقع موقع تایپ یادداشت فارسی در سیتاوی، متن بهصورت بههمریخته نمایش داده میشود، اما زمانی که از طریق افزونه آن را در نرمافزار ورد درج میکنید، متن بهصورت درست وارد میشود.
موفق باشید
وقتتان بهخیر
هر پروژهٔ سیتاوی در پوشهای به نام همان پروژه ذخیره میشود. این پوشه شامل یک فایل با پسوند ctv برای بازکردن پروژه است و یک پوشه به نام «پیوستهای سیتاوی» (citavi attachments). کافی است کل پوشه را کپی کنید و آن را از طریق فلش به کامپیوتر دیگر منتقل کنید. در این صورت، بدون هیچ اشکالی میتوانید پروژه و پیوستهای آن را در کامپیوتر جدید باز کنید.
موفق باشید
از اینکه پرسشتان را با یادمی در میان گذاشتید، بسیار ممنونم.
شما درست میفرمایید. این نرمافزار همانند بسیاری از نرمافزارهایی که ایرانیان استفاده میکنند، پولی است. از همین رو، با توجه به ملاحظات مربوط به حقوق مالکیت، صلاح دیدیم که دربارهٔ نحوهٔ راهاندازی آن در ایران صحبت نکنیم. با این حال، با جستوجو در اینترنت شیوهٔ راهاندازی آن در ایران را بهسهولت پیدا خواهید کرد.
به نظر میرسد که باید درسی دربارهٔ نحوهٔ نصب نسخهٔ دموی برنامه به دوره اضافه کنیم.
مدرس