آداب ویراستاری
کارِ ویراستاری، سوای مهارتی که برای کلنجاررفتن با متن و پیراستن آن از نادرستیها و نارساییها لازم دارد، چموخمها و زیروبمهایی دارد که کمتر دربارهاش سخن گفتهاند. مثلاً در کمتر کلاس و کارگاه ویرایشی یاد میدهند که ویراستار با صاحباثر چگونه باید صحبت و برخورد کند تا خردههایی که به متن میگیرد، برخورنده نباشد و کار پیش برود. یا مثلاً نگفتهاند کسی که مهارت ویرایش را تا اندازهای یاد گرفته، کارش را از کجا و چطور میتواند شروع کند. چطور میشود با ناشری ارتباط کاری گرفت و چگونه باید تواناییهای خود را در بازار کار نشر عرضه کرد؟ در تعاملهای کاری ویراستارانه، چطور باید حرفهای عمل کرد و چگونه میتوان کارِ حرفهای خود را چنانکه شایسته است، به روی مخاطب آورد و متناسب با آن، دستمزد خوب و بهتری طلب کرد؟ مذاکرهها و چانهزنیهای کاری چه نکتههایی دارد؟ چرا باید قولوقرارها و قرارومدارهای کاری را جدیتر گرفت و چگونه میشود کاری کرد که در کنار حقوق مادی، حقوق معنوی ویراستار را هم به رسمیت بشناسند و رعایت کنند؟
محمد یوسفیِ شیرازی، ویراستار و مترجم پرکار و پرسابقه و مدیر رسانهٔ «ویرویرایش»، در وبینار «آداب ویراستاری»، به بخشی از این مهارتها میپردازد و میکوشد کارِ حرفهای ویراستاری را قدری بهتر بشناساند.
سرفصلهای وبینار
- راه و روش ویراستار حرفهای بودن
- کار پیداکردن در بازار ویرایش
- مذاکرهکردن بهعنوان ویراستار
- ظرایف قراردادها و قرارومدارهای ویراستارانه
- نکات حرفهایِ تبادل و تعامل ویراستارانه
- فعالیت هوشمندانه در بازار ویراستاری ایران
- پرسش و پاسخ
مدت وبینار چقدر است؟
۲ ساعت.
این وبینار برای چه کسانی مناسب است؟
اگر ویراستار یا نوویراستار هستید و میخواهید حرفهایتر پیش بروید و بیشتر درآمد کسب کنید، این وبینار برایتان مناسب است.
چطور در وبینار ثبتنام کنم؟
کافی است روی دکمۀ «ثبتنام در وبینار» کلیک کنید و پیش بروید.
اگر شرکت کردم و از محتوای وبینار راضی نبودم چه کنم؟
تا یک روز پس از پایان وبینار میتوانید به پشتیبانی یادِمی یک پیام بفرستید و مبلغ پرداختیتان را پس بگیرید. به همین راحتی.
جلسهها
دوشنبه، 02 اسفند 1400 02 اسفند 1400
سؤالهای پرتکرار
نظرها دربارۀ این وبینار
برای ثبت نظر لطفاً وارد حساب کاربریتان شوید.
دوره هاتون مجازی هست.
راه ارتباطی ندارم
من را یکی از اساتید دانشگاه تهران به شما معرفی کردند.
قبلاً دوسه باری جلسههای تمرین ویرایش را در این مؤسسه برگزار کردهام. بعدتر دورههای آزاد را شخصاً راه انداختم. از طریق ایمیل و تلگرام میتوانید پیام بدهید:
yoosofi.mohamad@gmail.com
t.me/myoosofishirazi
وقت بهخیر.
سال 1400 این وبینار را برگزار کردید. متأسفانه بعد از دو سال موفق شدهام که فیلم این وبینار را ببینم. اول تشکر میکنم از یادمی بهخاطر وبیناری که برگزار کردند. دوم از آقای یوسفی ممنونم که با بیان شیوایشان دربارۀ راههای ویراستارشدن بیان کردهاند. سوم تجربۀ خودم را میخواستم با شما و دوستان در میان بگذارم. نکتهای که گفتند «ویراستاری با هایوهویکردن و اداواطوار در تضاد است.» موافقم. ولی میخواهم به ایشان بگویم: بعضی اوقات انسان بیشازحد مشتاق است و دوست دارد از همان ابتدای کار یکشبه مسیر چندساله را بپیماید. این بیشازحد مشتاقبودن گاهی بهضررش تمام میشود. منظورم این است که در حالت کلی آدم هایوهوگری نیست؛ ولی بنا به عواملی مثل شوق رسیدن به انجامدادن کار و یافتن شغل باعث شود که هایوهوی کند و خودش را به نمایش بگذارد. چهارم در وبینار گفتید اگر ویراستار بنویسد، مسیر بهتری است برای شغل ویراستاری. چه کارگاهی پیشنهاد میکنید برای شروعکردن به نوشتن؟ پنجم این نکته که گفتید در پایان کار کارهایی را انجام دادهاید، برای مخاطب بیاورید، برایم تازگی داشت. سؤال اصلیام این است این گزارشها را در فایل جداگانهای برای مخاطب میفرستم یا در پایان کار آن را به ویرایشمان پیوست میکنیم؟
از جناب استاد یوسفی شیرازی، و از پایگاه یادمی، بابت برگزاری چنین وبینارهایی تشکر میکنم. موضوع خاص، لازم و بسیار قابل استفادهای بود.
و از ارائۀ بحث و برگزاری وبینار حول چنین موضوعات خاصی استقبال میکنیم.
ضمناً فایلی بود که استاد یوسفی شیرازی نمونههایی از مکاتبات کاریشان را در آن قرار داده بودند، و اشاره داشتند که در اختیار قرار میدهند. چطور میتوان به اون فایل دسترسی پیدا کرد؟
خیلی خوشحالیم که این وبینار را مفید دیدهاید.
فایلهای وبینار در صفحۀ ویدئوی وبینار (در بخش فایلها) در اختیارتان قرار گرفته است.
در صورتی که برای دسترسی به این فایلها بازهم با مشکلی مواجه شدید، لطفاً از طریق پشتیبانی یادِمی اطلاع بدهید.
خوشحالم که این وبینار را آموزنده یافتهاید.
از دستاندرکاران این وبینار هم بینهایت سپاسگزارم.
برقرار باشید.
ارائهدهنده