آداب ویراستاری

کارِ ویراستاری، سوای مهارتی که برای کلنجاررفتن با متن و پیراستن آن از نادرستی‌ها و نارسایی‌ها لازم دارد، چم‌وخم‌ها و زیروبم‌هایی دارد که کمتر درباره‌اش سخن گفته‌اند. مثلاً در کمتر کلاس و کارگاه ویرایشی یاد می‌دهند که ویراستار با صاحب‌اثر چگونه باید صحبت و برخورد کند تا خرده‌هایی که به متن می‌گیرد، برخورنده نباشد و کار پیش برود. یا مثلاً نگفته‌اند کسی که مهارت ویرایش را تا اندازه‌ای یاد گرفته، کارش را از کجا و چطور می‌تواند شروع کند. چطور می‌شود با ناشری ارتباط کاری گرفت و چگونه باید توانایی‌های خود را در بازار کار نشر عرضه کرد؟ در تعامل‌های کاری ویراستارانه، چطور باید حرفه‌ای عمل کرد و چگونه می‌توان کارِ حرفه‌ای خود را چنان‌که شایسته است، به روی مخاطب آورد و متناسب با آن، دستمزد خوب و بهتری طلب کرد؟ مذاکره‌ها و چانه‌زنی‌های کاری چه نکته‌هایی دارد؟ چرا باید قول‌وقرارها و قرارومدارهای کاری را جدی‌تر گرفت و چگونه می‌شود کاری کرد که در کنار حقوق مادی، حقوق معنوی ویراستار را هم به رسمیت بشناسند و رعایت کنند؟

محمد یوسفیِ شیرازی، ویراستار و مترجم پرکار و پرسابقه و مدیر رسانهٔ «ویرویرایش»، در وبینار «آداب ویراستاری»، به بخشی از این مهارت‌ها می‌پردازد و می‌کوشد کارِ حرفه‌ای ویراستاری را قدری بهتر بشناساند.

سرفصل‌های وبینار

  • راه و روش ویراستار حرفه‌ای بودن
  • کار پیداکردن در بازار ویرایش
  • مذاکره‌کردن به‌عنوان ویراستار
  • ظرایف قراردادها و قرارومدارهای ویراستارانه
  • نکات حرفه‌ایِ تبادل و تعامل ویراستارانه
  • فعالیت هوشمندانه در بازار ویراستاری ایران
  • پرسش و پاسخ

مدت وبینار چقدر است؟

۲ ساعت.

این وبینار برای چه کسانی مناسب است؟

اگر ویراستار یا نوویراستار هستید و می‌خواهید حرفه‌ای‌تر پیش بروید و بیشتر درآمد کسب کنید، این وبینار برایتان مناسب است.

چطور در وبینار ثبت‌نام کنم؟

کافی است روی دکمۀ «ثبت‌نام در وبینار» کلیک کنید و پیش بروید.

اگر شرکت کردم و از محتوای وبینار راضی نبودم چه کنم؟

تا یک روز پس از پایان وبینار می‌توانید به پشتیبانی یادِمی یک پیام بفرستید و مبلغ پرداختی‌تان را پس بگیرید. به همین راحتی.

جلسه‌ها

دوشنبه، 02 اسفند 1400 02 اسفند 1400

سؤال‌های پرتکرار

خیر، نیاز به نصب هیچ نرم‌افزاری نیست. کافی است در زمان مقرر وارد همین صفحه شوی و روی دکمۀ ورود به وبینار کلیک کنی.
با هر دو می‌توانی. ولی برای اینکه جزئیات را بهتر ببینی، بهتر است از کامپیوتر دسکتاپ استفاده کنی.
بله، ویدئوی وبینار، از ۷۲ ساعت بعد از برگزاری، در همین صفحه در دسترس کسانی که در وبینار ثبت‌نام کرده‌اند قرار می‌گیرد.

نظرها دربارۀ این وبینار

برای ثبت نظر لطفاً وارد حساب کاربری‌تان شوید.

سلام آقای یوسفی شما در موسسه ویراستاران تدریس میکردید؟
دوره هاتون مجازی هست.
راه ارتباطی ندارم
من را یکی از اساتید دانشگاه تهران به شما معرفی کردند.

درود.
قبلاً دوسه باری جلسه‌های تمرین ویرایش را در این مؤسسه برگزار کرده‌ام. بعدتر دوره‌های آزاد را شخصاً راه انداختم. از طریق ایمیل و تلگرام می‌توانید پیام بدهید:
yoosofi.mohamad@gmail.com
t.me/myoosofishirazi

من دوباره این وبینار رو دیدم. واقعا عالی بود. متأسفانه خیلی کم درباره این موضوعات صحبت میشه. ممنون از شما که به این موضوعات پرداختید.

سلام.
وقت به‌خیر.
سال 1400 این وبینار را برگزار کردید. متأسفانه بعد از دو سال موفق شده‌ام که فیلم این وبینار را ببینم. اول تشکر می‌کنم از یادمی به‌خاطر وبیناری که برگزار کردند. دوم از آقای یوسفی ممنونم که با بیان شیوایشان دربارۀ راه‌های ویراستارشدن بیان کرد‌ه‌اند. سوم تجربۀ خودم را می‌خواستم با شما و دوستان در میان بگذارم. نکته‌ای که گفتند «ویراستاری با های‌وهوی‌کردن و اداواطوار در تضاد است.» موافقم. ولی می‌خواهم به ایشان بگویم: بعضی اوقات انسان‌ بیش‌ازحد مشتاق‌ است و دوست دارد از همان ابتدای کار یک‌شبه مسیر چندساله را بپیماید. این بیش‌ازحد مشتاق‌بودن گاهی به‌ضررش تمام می‌شود. منظورم این است که در حالت کلی آدم های‌وهوگری نیست؛ ولی بنا به عواملی مثل شوق رسیدن به انجام‌دادن کار و یافتن شغل باعث شود که های‌وهوی کند و خودش را به نمایش بگذارد. چهارم در وبینار گفتید اگر ویراستار بنویسد، مسیر بهتری است برای شغل ویراستاری. چه کارگاهی پیشنهاد می‌کنید برای شروع‌کردن به نوشتن؟ پنجم این نکته که گفتید در پایان کار کارهایی را انجام داده‌اید، برای مخاطب بیاورید، برایم تازگی داشت. سؤال اصلی‌ام این است این گزارش‌ها را در فایل جداگانه‌ای برای مخاطب می‌فرستم یا در پایان کار آن را به ویرایشمان پیوست می‌کنیم؟

ششم در وبینار گفتید باید با توجه به توصیه‌های کارفرما و توانایی ویراستار و وضعیت متن زمان تمام‌شدن کار را بسنجیم، اگر کارفرما زمانی را مشخص کند و به ویراستار خود زمان دهد که در یک بازۀ مشخصی کار را تمام کند؛ ولی متن آن‌قدر آشفته باشد که در زمان تعیین‌شده کار را به پایان نیابد و نیازمند زمان بیشتری باشد، برای برطرف‌کردن این اختلافات چه راهکاری پیشنهاد می‌کنید؟

سلام علیکم

از جناب استاد یوسفی شیرازی، و از پایگاه یادمی، بابت برگزاری چنین وبینارهایی تشکر میکنم. موضوع خاص، لازم و بسیار قابل استفاده‌ای بود.
و از ارائۀ بحث و برگزاری وبینار حول چنین موضوعات خاصی استقبال می‌کنیم.

ضمناً فایلی بود که استاد یوسفی شیرازی نمونه‌هایی از مکاتبات کاری‌شان را در آن قرار داده بودند، و اشاره داشتند که در اختیار قرار می‌دهند. چطور می‌توان به اون فایل دسترسی پیدا کرد؟

یادِمی 5-12-1400
سلام به شما

خیلی خوشحالیم که این وبینار را مفید دیده‌اید.
فایل‌های وبینار در صفحۀ ویدئوی وبینار (در بخش فایل‌ها) در اختیارتان قرار گرفته است.
در صورتی که برای دسترسی به این فایل‌ها بازهم با مشکلی مواجه شدید، لطفاً از طریق پشتیبانی یادِمی اطلاع بدهید.

نکات جدید و آموزنده‌ای یاد گرفتم و از این بابت بسیار ممنونم🙏⚘

سپاس فراوان.
خوش‌حالم که این وبینار را آموزنده یافته‌اید.

سلام و احترام.
بسیار آموزنده و عالی بود.
سپاسگزارم.

مهربانید.

وبینار بسیار خوبی بود. آقای یوسفی شیرازی ویراستاری بااخلاق و کاربلد و متواضع و باسواد هستند. بسیار آموختم و ارادتم به ایشان دوچندان شد.
از دست‌اندرکاران این وبینار هم بی‌نهایت سپاس‌گزارم.

بزرگواری و محبت شما بسیار است؛ اما ارادتم به شما دوچندانِ آن بسیار.

سپاسگزار از آقای یوسفی‌شیرازی. بسیار مفید بود.

خوش‌حالم که برایتان مفید بوده است.
برقرار باشید.

وبینار بسیار مفید و آموزنده و پرمحتوایی بود. سپاس از آقای یوسفی‌شیرازی و وبسایت یادمی.

سپاسگزارم بابت همراهی و لطفتان.