کار با استایل‌ها کلی ریزه‌کاری دارد که در این درس بیشتر آن‌ها را می‌آموزیم، از پیداکردن استایل گرفته تا تعریف میان‌بر و سوراخ‌سنبه‌های پنجرهٔ Modify Style و...

دیدگاه‌ها

برای ثبت نظر لطفاً وارد حساب کاربری‌تان شوید.
سوال دیگرم این است: استایل Nospacing باید بر اساس Normal تنظیم کرد درسته؟ چرا وقتی آن را بر اساس نرمال تنظیم می‌کنم، تورفتگیِ نرمال را هم می‌پذیرد؟ در صورتی که من می‌خواهم فقط نوع و سایز و رنگ فونت Nospacing بر اساس نرمال باشد.

هر استایلی را وقتی بر پایۀ (based on) استایل دیگری می‌سازیم، تمام مشخصات آن را می‌گیرد. بعد باید تک‌تک تمایزها با آن استایل اصلی برایش تنظیم کنید.

سلام. لازم است بعد از بعضی از استایل‌ها، استایل noSpacing بیاید. همانطور که گفتید می‌توان در style for following یک استایل مثلا هدینگ ۱ را گذاشت تا بعد از آن، استایل noSpacing بیاید. اما تعداد استایل‌هایی که لازم است بعد از آن‌ها noSpacing بیاید بیشتر از یکی است. چه‌‌طور می‌توان همه این استایل‌ها را در style for following جا داد؟!

سلام‌ها به شما.
بعداز استایل‌هایی که در زیر نام می‌برم، باید استایل No Spacing بیاید:
Heading 1-9
Quote
Subtitle
اگر در متن برای شعر یا آیۀ قرآن استایلی جدید ساخته‌ایم.

در تک‌تک این استایل‌ها، در قسمت Style for following paragraph استایل No Spacing را تنظیم می‌کنیم.

سلام.
No spacing یعنی چی؟

سلام و ادب. وقت شما به‌خیر.
ما برای پاراگراف‌هایی که تورفتگی اول پاراگراف لازم ندارند، از این استایل استفاده می‌کنیم. همان استایل Normal است؛‌ ولی بدون تورفتگی اول پاراگراف.
متن بعد از تیتر، متن بعد از نقل‌قول‌های طولانی که با تورفتگی از سمت راست تنظیم می‌شوند، اولین پاراگراف فصل‌ها از جملۀ این متن‌ها هستند که به تورفتگی نیاز ندارند.

فرموده‌اید که خیلی کم پیش آمده که لازم شود استایل جدیدی بسازید، چون خودِ ورد مجموعهٔ پرشماری از استایل‌ها را دارد.
این من را کنجکاو می‌کند که خب آن استایل‌هایی که حتی به فکر ورد هم نرسیده چی‌ها می‌توانستند باشند؟
احتمالاً یکی از آن‌ها باید استایل «شعر» باشد، اما دیگر چه؟

بله، برای شعر بین صدها استایل ورد چیزی در نظر گرفته نشده است. و البته لازم هم نبود در واقع؛ چون ما شعر را یا در جدول می‌آوریم که ده‌ها استایل Table در ورد طراحی شده، یا در قالب نقل‌قول تنظیم می‌کنیم که استایل Quote وجود دارد و... .

به‌غیر از استایل شعر، در بعضی کارها که متون عربی در متن بود، به استایلی برای متون عربی نیاز داشته‌ام. دیگر چیزی یادم نمی‌آید.

سلام.
نکته‌ای که به‌نظرم لازم بود به آن اشاره شود:
اگر یک استایل پرمصرف باشد، ورد آن را به گالری استایل‌ها اضافه می‌کند و همین باعث می‌شود که گاهی یک استایل که همیشه هم در گالری دیده می‌شده موقتاً از چشم کاربر پنهان شود.
اجازه بدهید یک مثال بزنم:
هدینگ ۳ به‌طور پیش‌فرض در گالری استایل‌ها دیده می‌شود. اگر من فراوان از استایل هدینگ ۹ استفاده کنم، ورد موقتاً هدینگ کم‌کاربرد (در اینجا هدینگ ۳) را پنهان می‌کند تا پنجرهٔ گالری استایل‌ها جای کافی برای استایل‌های بیشتر استفاده‌شده را داشته باشد.

آفرین به شما. چه نکتۀ خوبی!

سلام.
چرا لازم است که حتی در مرحلهٔ استایل‌ها هم تأیید نویسنده یا ناشر را گرفت؟
البته تأیید ناشر را می‌توانم توجیه کنم، اما نویسنده برایم عجیب است.
با خودم می‌گویم اگر نویسنده صفحه‌آرایی می‌دانست که اصلاً لازم نبود بابت این کار هزینهٔ جداگانه هم بدهد!

منظور از گرفتن تأیید نویسنده این است که ساختار کلی و قالب طراحی‌شده و مثلاً فونت‌های به‌کاررفته را بپسندد و مطابق سلیقه‌اش باشد.
دربارۀ جزءبه‌جزء کم‌وکیف صفحه‌آرایی لازم نیست با نویسنده یا ناشر هماهنگ کنیم.

سلام.
تکه اخر که فرمودید حواستان باشد در جابجایی استایل ها روی متن هم ذخیره می شود، متوجه نشدم . یعنی وقتی استایل ها را از حالت نرمال به فایل انتقال می دهیم این اتفاق می افتد؟
اگر الان الگویی مناسب نداریم چطور؟ خودمان از صفر کار کنیم؟
ناشرها صفحه آرا را آزاد می گذارند در انتخاب فونت و ...؟

ببخشید سوال من مربوط به درس بعدی (بده بستان استایل ها ) است. نمی دانم چرا اینجا ثبت شد؟

سلام و ادب.
آفرین به شما که پیگیر درس‌ها هستید. متشکر می‌شویم در هر پیام، صرفاً یک پرسش مطرح کنید. و همچنین همان طور که خودتان فرمودید، هر پرسش را زیر درس خودش درج کنید.

۱. استایل تنظیمی است مربوط به فایل ورد و نه خود نرم‌افزار ورد. بنابراین، وقتی استایلی را به فایلی انتقال می‌دهید، این استایل روی همان فایل می‌نشیند و در فایل‌های دیگر نخواهید دیدش. همین.

۲. بله، باید از صفر یک الگو بسازید که البته ساختن این الگو، چندانی وقتی از شما نمی‌گیرد.

۳. گاهی آری و گاهی خیر. بستگی دارد به نظر ناشر و محتوا و سفارش نویسنده و... .

آقای حیدری‌ثانی، یه تصویری پیوست سؤالم کرده‌م که قلم به‌کاررفته برای عنوان و شمارۀ فصل، سه اندازۀ متفاوت داره و ضمناً عنوان فصل اینتر هم خورده. چطور می‌شه به یه استایل چنین تنظیماتی داد؟ گذشته‌ از این، سبک فهرست خروجی کتاب هم با استایل ابتدای فصل یکی نیست و متفاوته. چطور می‌شه این تمایز رو ایجاد کرد؟

Responsive image
مشکل من هم همینه.

جناب آقای اسماعیل‌پور، تنظیم همچین سرفصل و فهرستی، تماماً با استایل ممکن نیست. بالاخره یک قسمت را باید دستی انجام دهید. مثلاً اگر در متن این عبارت را نوشته‌اید، باید در فهرست، یک بار با ریپلیس همۀ chapterها را بردارید که راحت است. برای اینکه نخواهید ابتدای هر فصل کلمۀ چپتر و عدد فصل را تایپ کنید، می‌توانید از اعداد خودکار استفاده کنید. در سربرگ home گروه پاراگراف اگر منوی شماره‌گذاری خودکار را باز کنید، در گزینۀ Define می‌توانید در قسمت نامبر فرمت بگویید پیش از عدد چه کلمه‌ای نوشته شود (البته در این صورت نمی‌توانید اندازۀ فونت عدد و چپتر را متفاوت تنظیم کنید. اگر دنبال این تمایز در اندازه هستید، تمام شماره‌ها و چپترها را باید تایپ کنید. حالا می‌توانید با یک دستورکلی، همۀ چپترها در استایل هدینگ ۱ را به اندازۀ دل‌خواه ریپلیس کنید). همچنین برای اینکه فقط چپتر و عدد فصل در خط اول بماند و بقیه به خط دوم برود، در تنظیمات پاراگراف، می‌توانید بگویید Before text مثلاً ۱۰ سانت داشته باشد و این را در استایل هدینگ ۱ قرار دهید. این‌طور، در تمام متن، عنوان چپتر به خط بعد می‌رود.