دیدگاه‌ها

برای ثبت نظر لطفاً وارد حساب کاربری‌تان شوید.
من متوجه نشدم چرا نوشتار از گفتار دشوارتره

چند دلیل در فیلم هست. همان‌ها را بلدیم. اگر جایی از فیلم را بد توضیح داده‌ایم، با ذکر دقیقه‌اش بگویید تا دوباره توضیح دهیم.

شاید بتوان دلیل اینکه چرا زبان نوشتاری از زبان گفتاری دشوارتره برمیگرده به نوعی درگیری بین گفتار و نوشتار.
اصولاً درگفتار نیازی به رعایت دستور و ضوابط نگارش نیست و منظور را می توان با استفاده ازکلمات شکسته و محاوره ائی و عامیانه بیان نمود اما در نوشتن علاوه بر لزوم رعایت دستور زبان باید نسبت به رعایت دستور خط فارسی و صحیح نویسی لغات هم دقت کرد واز طرفی دیگر گفتار غالبا محتوائی ناپایدار وگذرا دارد (مگر آنکه ضبط شود) و شخص سخنگو می تواند به راحتی گفته اش را تصحیح و یا آنرا در ادامه تغییر دهد ولی در نوشتار با عنایت به اینکه یک محتوای ماندگار است بعد از چاپ شدن تغییر آن خیلی سخت است.

مرز گنگ نویسی و گویا نویسی کجاست؟

من الان متن جزوه رو هم برای دقایقی (و بخاطر نوع جوابی که اقای صالحی به اون شرکت کننده دادند )نفهمیده بودم و این روزا مشغول خوندن بعضی از کتابای اقای شفیعی کدکنی ام خیلی جاهاش روونه ولی جاهاییش که برام گنگه هم کم نیست...بجاش منهاج البراعه ی میرزا حبیب الله خویی که یه متن عربی مال ۱۰۰ سال پیشه رو بهم بدید راحت و روون جلو میرم

غرض ازین اطاله ی کلام اینه....من از کجا بفهمم متنی که دارم میخونم گنگه یا گویا؟ و همینطور متنی که دارم مینویسم یا احیانا بعدها ویرایش میکنم

مرز مشخصی و صفرویکی ندارد. کم‌کم دستتان می‌آید. به مخاطب نوعیِ متن بستگی دارد و سطح دانش زبانی‌اش. متن‌های معیار معاصر و نیز متن‌های مشهور و پُرفروش و نیز متن خبرهای رسمی، به‌ویژه خبر ساعت ۲۱ و ۲۲ در شبکۀ ۱، ملاکی عمومی برای گویانویسی در فارسیِ معاصر به شما می‌دهد.